Вести Македонија Ударни вести

Ангелоски: Македонските компании да добијат шанса за инвестирање

  Македонските компании треба да добијат шанса за инвестирање, со тоа што целокупниот државен апарат ќе ги обезбеди потребните инфраструктурни и процедурални услови, а постапките ќе ги направи брзи и ефикасни, истакна Трајан Ангелоски, претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија во дебатата на емисијата „24 Анализа“.     „Домашната економија треба да ја […]

Вести Македонија Ударни вести

ЕБОР ја поддржува првата инвестиција во инфраструктура за цврст отпад

  Со кредит од 55 милиони евра ќе се финансира изградба на регионални депонии, трансфер станици и затворање на нелегални депонии Прв проект во секторот за цврст отпад во Северна Македонија со кој се воведува управување на цврстиот отпад според ЕУ стандарди Поттикнување на рециклирање на отпад и соодветно собирање Донаторска поддршка од Швајцарија, Шведска и Инвестициската програма […]

Вести Македонија Ударни вести

“АЛКАЛОИД” пушти во употреба нова инвестиција вредна 720.000 евра

  Новите лаборатории за контрола на квалитетот, истражување, развој и за регистрации се организирани на простор од 400 м², во производствениот сегмент за козметички производи на локалитетот во Ѓорче Петров.     Добропознатите брендови на „Алкалоид“ – Becutan, Sattwa, Young derm, Black up, Gloss – произведени со примена на строгите принципи за добра производствена и […]

Вести Македонија Ударни вести

„АЛКАЛОИД“ пушти во употреба нова инвестиција вредна 1,3 милиони евра

  Новиот магацин за фармацевтски суровини и за примарна амбалажа, на чија изведба се работеше околу 15 месеци, е дел од дваесетгодишниот инвестициски план за развој на ПЦ Фармација, кој се реализира со интензивно темпо и во услови на криза.     Најновата инвестиција на „Алкалоид АД“ Скопје во магацински простор за фармацевтски суровини и […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

“АЛКАЛОИД” пушти во употреба нова инвестиција вредна 1,8 милиони евра

  Новата фабрика за производство на концентрати за хемодијализа, со потребните магацински простории за суровини, амбалажа и за готови производи, зафаќа површина од 2.600 м2. Изведена е во согласност со строгите стандарди за добра производствена пракса, со законските прописи за производство на медицински средства и со директивите на системот за обезбедување квалитет.     Следењето […]

Вести Македонија Ударни вести

„АЛКАЛОИД“ со нови производствени капацитети вредни 11 милиони евра

  Новите производствени капацитети за цврсти фармацевтски форми се простираат на површина од 7 000 м2 и се изведени во согласност со строгите прописи за Добра производствена пракса.     Посветеноста на постојаниот раст и развој, следењето на трендовите и најновите достигнувања во сферата на фармацијата се главните причини поради кои во изминативе две децении […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВИ ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ – ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА НАД 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВИ ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ – ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА НАД 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА Следењето на светските трендови во фармацијата и производство на ценовно достапни, квалитетни, ефикасни и безбедни лекови кај кои заштитниот знак на „Алкалоид АД“ е синомим за високото ниво на квалитет и сигурност, се принципите кои се цврсто втемелени во корпоративната политика […]