Вести Македонија Ударни вести

ЕБОР и Комерцијална банка промовираат еколошки инвестиции

  Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ги поддржува еколошките инвестиции во Северна Македонија со доделување на кредит во износ од €1 милион за Комерцијална банка Скопје преку Програмата на ЕБОР за финансирање на  зелена економија – GEFF . Средствата ќе бидат достапни за еколошки инвестиции во станбени објекти. Ова ќе вклучи инвестиции во зелени технологии со високи перформанси, материјали и решенија во […]

Вести Македонија Ударни вести

Комерцијална банка ќе им одобри дозволено пречекорување на приматели на пензија и плата во Еуростандард банка

Средствата од дозволеното пречекорување ќе им бидат на располагање на клиентите веднаш по одобрувањето и ќе може да ги подигнат во готово или со нив да вршат плаќање од сметка. Комерцијална банка АД Скопје од денеска (14.08.2020) преку брза и едноставна процедура ќе им одобри дозволено пречекорување на клиенти кои имале активна сметка во Еуростандард […]