Алтернатива Настани

“Животниот пат на иноваторот“ од Јоти Поповски во издание на Арс Либрис

  Арс Либрис ја издаде книгата “Животниот пат на иноваторот“ од Јоти Поповски, која е дел од Арс Ламина, во 2020 година. Книгата  “Животниот пат на иноваторот“ е искрена пишана творба на авторот, околу неговиот бурен живот, од љубопитното дете во своето родно место, од егејскиот дел, до бегалец во Втората светска војна во Романија, […]

Алтернатива Настани

Промоција на „Лето во кое те нема“ од Петар Андоновски

  Денеска ќе се одржи промоција на „Лето во кое те нема“, новиот роман на Петар Андоновски објавен во едицијата ПРОаЗА на издавачката куќа Или-Или. Дизајнот на корицата е на Вања Штркова. Набргу по добивањето на Европската награда за литература за неговиот трет роман „Страв од варвари“, од Андоновски со „Лето во кое те нема“, […]