Алтернатива Скопје Чита

КОМИЧНО – ВИСЛАВА ШИМБОРСКА

КОМИЧНО Најнапред нашата љубов ќе помине, после сто и двесте години, после заедно одново ќе бидеме: комедијантка и комедијант, миленици на публиката, ќе не’ одиграат в театар. Фарсиче со куплети, малку танц, многу смеење, обичаи точно погодени и аплаузи. Ќе бидеш уверливо смешен во сцената со љубомората, со онаа кравата. Мојата изгубена глава, моите срце […]