Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ: Снежана БОГДАНОВСКА – САНИ

“Јас не знам што е убавината, но знам дека допира многу нешта” –Дирер Со овој цитат ќе го започнам патувањето со Снежана Богданоска – Сани, водејќи ве од нејзината нескриена прекрасна личност, професионалец до максимум, перфекционист до бол, се` до конекцијата на избрани зборови со мислите во книгата “Моите стории – Мојот живот”, која најдобро […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ: Д-р ВИКТОРИЈА ВУЈОВИЌ

ДЕНЕС:  Живееме во време на големи и брзи промени во општеството, културата, етиката, системските вредности. Се чини дека последните години тие промени итаат со светлосна брзина и  кај луѓето се манифестираат како состојба на страв, несигурност, отуѓеност, очај и безизлезност. Секој се справува како што му налагаат условите, но Вие како доктор специјалист психијатар, преку […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ: АНДРЕЈ ЖЕРНОВСКИ, ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

ДЕНЕС: Во политичката хроника ќе остане забележано дека на локалните избори во 2013 година и покрај сите притисоци, закани и фалсификати, режимот на Груевски не успеа да ја освои општината “Центар”. Во и по таа победа, дознавме за најголемите опструкции, валкани игри и најголемите можни криминални изборни фалсификати. Многумина сметаат дека тоа беше првиот негов […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ: ИГОР АТАНАСОСКИ – ХАРЕ

ДЕНЕС:  Албумот “OVERDOSE од BLUES”  е снимен 2015 година. Како се чини, после година и половина допрва доаѓа неговото време и песните се` повеќе добиваат на тежина. Музиката, како што имаш еднаш изјавено, е за сладокусци, но мора да се признае дека текстовите од песните имаат се` појасна смисла и значење. Тука се наоѓа секој […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ ПРОФ. Д-Р ЈОВЕ КЕКЕНОВСКИ

“Вербата во системот и во иднината може да се врати само со нови кредибилни личности во политиката и на врвните државни позиции, а за да се дојде до тоа потребно е проширување на форматот на преговорите кои се одвиваат со посредство на меѓународната заедница. Во преговорите за иднината на нашата држава нема повеке место само […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ: ЗЛАТКО ОРИЃАНСКИ

“Македонската состојба е луда, надреална. Народот и нашава земја се зграпчени во канџите на мафијата и едвај зема воздух. Денес и овде, не можеме да разговараме за политика, ова не е политика, ова е насилство, силување на сопствените граѓани, со заплашување, бркање од работа, давење во кофа со вода, самоубиства, рекетарства, силеџиство и насилство. Полицијата […]