Алтернатива Настани

МОБ: КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА – П. Маскањи

  Македонска опера и балет, Пјетро Маскaњи – КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА (концертна изведба), 12.февруари, 20.00 часот.   Диригент: Иван Еминовиќ Режисер: Џандоменико Вакари (Италија) Асс. режисер: Љупка Јакимовска, Трајко Јордановски Сценограф: Зоран Николовски Костимограф: Елена Дончева Концерт-мајстор: Верица Ламбевска Асс. Диригент: Катерина Стојковска Хор-мајстор: Ѓургица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска Корепетитори: Елена Сиљановска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов НАСТАПУВААТ: […]