Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

АЛКАЛОИД со рекорден извоз од 58,1 милиони евра, инвестиции од 4,8 милиони евра и со 90 нови вработувања во периодот јануари – март 2024 г.

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – март 2024 година продажбите достигнуваат 3.419.742.486 денари, што…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

„Алкалоид“ со позитивни финансиски резултати за период јануари – септември 2023

  АЛКАЛОИД со рекордни инвестиции од 20,2 милиони евра, резултат на најголемиот инвестициски проект на компанијата во последните 20 години…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Битиќи во Чикаго ги претстави можностите за инвестирање во РС Македонија

  Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи во рамки на официјалната…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Стопански комори и Македонска берза го поддржуваат бизнис секторот со инвестициски проекти

  На 28 март 2023 година, во просториите на Македонска берза АД Скопје, Главниот извршен директор на берзата, Иван Штериев,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 231,9 милиони евра, инвестиции од 23,9 милиони евра и 187 нови вработувања 2022

  АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 231,9 милиони евра, раст на консолидираниот извоз од над 16%, инвестиции од 23,9 милиони…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

“Кристал 1923” инвестира во современа, поеколошка опрема со поддршка на ЕБОР И ЕУ

  Со растечките цени на енергијата и останатите предизвици, светските пазари и ланците на снабдување, насекаде ги поттикнуваат деловните ентитети…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

“АЛКАЛОИД” со раст на консолидираните продажби од 11% и инвестиции од 219 милиони денари во периодот јануари – март

  АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 11 %, со 99 нови вработувања во земјава и со инвестиции во…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

„АЛКАЛОИД“ со 178 нови вработувања, инвестиции од над 850 милиони денари и со консолидирани продажби од 9,45 милијарди денари во периодот јануари – септември 2021

    Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – септември 2021 година продажбите достигнуваат 7.165.890.933 денари, што е…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

“Алкалоид” со 210 нови вработувања, со инвестиции во износ од над 1,5 милијарди денари

  „Алкалоид“ со 210 нови вработувања, со инвестиции во износ од над 1,5 милијарди денари и со раст на консолидираните…

Повеќе