Алтернатива Настани

“КАМЕРНА ПРИКАЗНА” во Филхармонија

  Концертот „Камерна приказна“ ќе се одржи вечерва во 19 часот во во Филхармонија.     Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р. Баршаи).     На концертот како солисти ќе настапат […]