Колумна Македонија Текстови Ударни вести

Мерсел БИЉАЛИ: НОН-ПЕЈПЕР или СУПЕР-ПЕЈПЕР?

  Пред некој ден, меѓународниот портал „Еuroactiv“ со седиште во Брисел, кој објавува написи на дванаесет европски јазици, објави статија под наслов: “Дали Словенија сака “мирен распад на Босна и Херцеговина?”   Словенечкиот интернет-медиум “necenurirano.si” објави документ за кој тие тврдат дека е “нон-пејпер” за Западен Балкан, наводно испратен од Јанез Јанша во Брисел и […]