Вести Македонија Став Ударни вести

Одбележување на Денот на медицинската сестра

  Секоја година во периодот од 5. мај, Денот на акушерката па сѐ до 12. мај, Денот на медицинската сестра, Светската здравствена организација го одбележува постоењето на оваа хумана професија.       Во име на најпознатите медицински сестри Флоренс Најтингејл, Мајка Тереза, Славјанка Влахчева… под слоганот “Глас што води – Визија за здравјето во […]