Алтернатива Настани

Стенд-ап настапи од Продукција “Златен Заб” на пробиштипско културно лето

  Во последната година и пол, целиот свет беше во вонредна состојба, Во таква ситуација соочени со постојани загрижувачки и несреќни вести, многумина се определија да кажуваат и прават шеги, пишуваат афоризми, објавуваат хумористично-сатирични колумни, креираат комични стенд-ап шоуа. Можеби искуството од минатото може да ни помогне, што покажува дека и покрај најголемите трагедии што […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

НОВО КОМИЧНО ШОУ: ЗЛАТЕН ЗАБ COMEDY ROOM – ДЕБАТА ВО ЖИВО САМО СО КОМИЧАРИ

  Марјан Георгиевски  e дипломиран актер, магистер по театарска режија, стендап комичар, студент по психологија. Работи како актер во Народниот театар  во Битола каде редовно игра и режира. Активно се занимава со стендап комедија (со повеќе од 700 настапи низ Македонија). Пишува сценарија за Тв емисии, претстави и книга. Татко е на малолетно дете и учесник […]