Алтернатива Настани

“Како да се ограби банка” во Драмски театар

  “Како да се ограби банка”, Драмски театар, 14 мај, 20 часот Автор: Сами Фејд Режија: Иван Манасковски Превод: Коле Ангелковски Сценографија: Доротеа Ѓорѓиевска Костимографија: Фросина Настевска Избор на музика: Иван Манасковски Кореографија: Катерина Шехтанска – Лаковски Играат: Лазе Манасковски Марија Кондовска Гоце Тодоровски Симон Манасковски Катерина Шехтанска – Лаковски Калина Наумовска Игор Георгиев Времетраење: […]

Алтернатива Настани

Драмски театар: “Чудна случка со кучето во ноќта” во режија на Зоја Бузалковска

  Автор: Сајмон Стивенс (според романот на Марк Хадон) Режија: Зоја Бузалковска Превод: Благоја Бошковски Буцко Драматург: Александра Бошковска Сценограф: Константин Трпеноски 3D Mapping видео дизајн: Osama Almughanni Костимограф: Елена Вангеловска и Раде Василев Авторска музика: Давид Ангелевски Кореографија и free running техника: Симон Симоновски Асистент на режија: Димче Николовски Асистент на сценографија: Марија Мукоска […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Одбележување на стогодишнината од раѓањето на Конески – “Драмски за Конески”

    Драмски театар Скопје оваа сабота, на 12 јуни, од 20 часот ќе одржи омаж насловен “Драмски за Конески”. Повод е одбележувањето на стогодишнината од раѓањето на великанот и доајенот на македонската литература и писменост, Блаже Конески, соопштуваат Драмски Театар Скопје. Учесници во овој проект се првенците на Драмски театар: Катарина Коцевска Хаџи Василева, Анастас […]