Вести Македонија Спорт Топ теми Ударни вести

Јован Стојоски – претставник на Олимписките игри во Токио

  Јован Стојоски од атлетичарите ќе не претставува на ЛОИ во Токио, потврдија од  Македонскиот Олимпски Комитет.   Селекцијата е направена согласно критериумите за пријава на спортисти кои се без остварена норма. Светската атлетска федерација наведува дека треба да се испрати најдобриот рангиран атлетичар во дисцлиплината во која што настапува.   Во моментов, според овие […]