Алтернатива Македонија Настани

11. издание на Фестивалот “ЗДРАВО МЛАДИ” во паркот на МКЦ

  На 27. август почнува 11-тото издание на Фестивалот на нова музика ЗДРАВО МЛАДИ.   Shortparis се на добар пат да добијат меѓународно признание со тоа што веќе ги најавуваат како „најдобриот руски чин во живо“. Доаѓаат од Русија, Санкт Петербург, предводени од харизматичниот фронтмен Николај Комиагин.  Бендот продолжува да гради репутација со нивните неверојатни ритуалистички […]