Вести Македонија Ударни вести

Нова гринфилд инвестиција на „Јагео” од над 200 милиони евра

  Премиерот Ковачевски упати честитки до менаџментот на компанијата „Јагео” и директорот на Технолошко – индустриските развојни зони Јован Деспотовски по повод новата инвестиција на „Јагео” во зоните во Скопје и Штип во доменот на електрониката. Станува збор за водечка мултинационална компанија за производство на електронски компоненти, која има силно глобално присуство и свои производствени […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Деспотовски: Не даваме пари однапред – компанијата има рокови и обврски кои треба да ги исполни

  Со новиот концепт на ТИРЗ воведовме механизми за заштита на јавниот интерес. Апсолутно сите клиенти, и потенцијални и актуелни, поминуваат низ процес на детална проверка. Ангажираме меѓународна ревизорска куќа која во првичниот извештај за оваа компанија не индицираше никаде сериозен ризик. И самиот договор кој што го потпишавме вчера содржи заштитни клаузули. Доделувањето на државната […]

Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Деспотовски: Со #Концепт28 нема „криење“ од јавноста, пријателите, соседите

  Јован Деспотовски, кандидатот за лидер на СДСМ, во својата програма  „Концепт 28“ предвидува воведување директен избор на кандидати за градоначалник и пратеник од страна на членовите. “Со #Концепт28 воведуваме директен избор на кандидати за градоначалник и пратеник од страна на членовите. Носителите на јавни функции така ќе станат одговорни кон членството и граѓаните, а […]

Вести Македонија Ударни вести

Јован Деспотовски поднесе кандидатура за претседател на СДСМ

  Денеска во седиштето на СДСМ, кандидатура за внатрепартиските непосредни избори поднесе Јован Деспотовски. До Централната изборна комисија, Деспотовски ја достави и неговата програма „Концепт 28“ во која според Деспотовски фокус се луѓето. Основната цел е обезбедување на повисок квалитет на живот за сите наши сограѓани, а програмата „Концепт 28“ нуди поинаков пристап во креирањето […]