Вести Македонија Ударни вести

Скопје ќе блесне со Новогодишна магија на 15 декември

  Не ја разбирамe потребата, веројатно во недостаток на останати аргументи и оваа година во истиот период како на тајмер, партиските војници да констатираат дека „Скопје е тажно“ и дека „Скопје нема да се накити“ за време на Новогодишните празници, реагираат од Град Скопје.   Секоја година истите луѓе се демантирани. Не од нас, туку […]

Вести Македонија Ударни вести

Ване е првото родено новогодишно бебе во 2023 година

  Првороденото бебе во Скопје, во 2023 година, се роди на само минута по полноќ на Универзитетската Клиника за Гинекологија и акушерство Скопје.     Град Скопје на мајката и првороденото бебе во новата година им посака многу здравје и радости, со штедна книшка со 20 илјади денари и пригодни подароци. За родилката Стојанка Панајотова, […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Арсовска: Линк Медиа ќе го украси градот за Нова Година, без фискални импликации по градот

  На 10 декември започнува да се украсува градот Скопје за Нова година, изјави градоначалничката Данела Арсовска.   На мојот повик до компаниите да покажат корпоративна општествена одговорност за време на здравствено-економска и енергетска криза се јавија претпријатија заинтересирани да помогнат. Ова е време кога треба да се менуваат работите, кога треба да покажеме дека […]