Алтернатива Здравје Магазин

Трансилваниско трдло – Нешто ново и вкусно во градот

“Се започна пред 4 години на нашето патување во Трансилванија, каде за прв пат го пробав овој вековен рецепт,кој ме инспирираше не само со вкусот но и приказната за Грофот Влад познат како Грофот Дракула. Решивме да пренесеме дел од вкусот и приказната на познатото Трансилваниско трдло. Започнавме на Винтерленд каде имавме огромни позитивни коментари […]

Вести Македонија

Самоубиство во Карпош 4

Денеска околу 11 часот 56 годишен маж си го одзеде животот скокајќи од 5 кат на ул. Трифун Бузев во скопската населба Карпош 4. Во тек е полициски увид, причините за смртта ќе бидат предмет на полициска истрага.