Вести Македонија Ударни вести

Итна потреба за градење на образовни капацитети за развој на зелени иновации

    За да може да се развиваат зелени иновации, како клучен аспект на зелената транзиција и одржливо управување со ресурсите потребно е да се поседуваат одредени вештини, кои ќе се стекнуваат во формалното и неформално образование, беше истакнато на денешната Регионална трибина „Зелени иновации во стручното образование и обука – предуслов за регионален развој“, […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Скопје доби регионален Центар за извонредност на стручно образование и зелени иновации

  На Машинскиот факултет – Скопје, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се отвори нов  Центар за извонредност во стручно образование и обука за зелени иновации, кој е единствен од ваков вид во регионот. Овој центар се воспостави и функционира во тесна соработка со уште три центри од ист вид кои се наоѓаат во Австрија, Финска […]