Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Државниот архив со Изложба за Гоце Делчев во Нова Горица – Словенија

  Во галеријата на Македонското културно друштво “Охридски бисери” во Нова Горица – Словенија, отворена е изложбата што ја подготви Државниот архив: “150 години од раѓањето на Гоце Делчев”.         На отворањето на изложбата зборуваа нашата амбасадорка во Република Словенија, Сузана Зеленковска, претседателот на Клубот, Боро Митовски, градоначалниците на Нова Горица и […]