Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Државен архив: Македонија во очите на странските научници

  Во издание на Државниот архив, спроти Илинден, излезе од печат книгата: “Нико Зупанич и Македонија во 1903 година”, чиј автор е амбасадорот, Виктор Габер.   Оваа студија е осврт на научниот развој на словенечкиот антрополог и етногеограф, д-р Нико Зупанич (1876-1961) и на неговите трудови објавувани во 1903 година во Виена посветени на поширокиот […]