Вести Свет Став

Операција „Гробишта во Ладомирова“: Руската неуспешна (дез)информативна акција – Петер Дубочи

  Во Словачка во тек е една од многуте руски операции за пропаганда и влијание. Игор Братчиков, руски амбасадор во Словачка, шири пропаганда и дезинформации во врска со сквернавење на гробовите на руски војници, која е прифатена од оние кои го поддржуваат Кремљ, пишува Петер Дубочи, за Республика. Селото Ладомирова се наоѓа во североисточна Словачка […]