Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Црвен крст со Кампања за Недела на борба против ХИВ/СИДА

  Црвениот крст на Република Северна Македонија, во периодот од 1-7 декември 2022 година, согласно календарот на традиционални активности ќе ја одбележи Неделата на борба против ХИВ/СИДА, под мотото “Знаењето е најдобра превенција од ХИВ инфекција”.   Според Светската здравствена организација, ХИВ останува главен јавно здравствен проблем кој погодува повеќе од 2 милиони луѓе во […]