Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Глигорова: Кажете им на извршителите, законот за застарување е во сила!

  “10.01.2024 година Уставен суд. Со одлуката да се отфрлат иницијативите на Комора на извршители, Адвокатска комора, ЕВН, Телеком, итн,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Долговите кон извршителите застаруваат, а каматите не смеат да го надминат долгот

  Уставниот суд одлучи да не поведе постапка за Законот за изменување и дополнување на Законот за облигациони односи и Законот за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Иницијатива “Стоп за извршителите”: Ревизија и разрешување на извршителите

  Иницијативата „Стоп за извршителите“ денеска со протест пред Министерството за правда, бараа итни измени на Законот за извршување. Од…

Повеќе