Алтернатива Настани

Музејска тура со кустос водич и пролетно матине во МСУ

  На 18 март (сабота), од 13 до 14 часот, Музејот на современата уметност – Скопје, организира музејска тура со нашиот кустос водич – Бојана Јанева.   Посетителите ќе имаат можност да ги погледнат делата од Петар Лубарда од колекцијата на МСУ и групната изложба „Пејзаж на вознемиреност“.   Веднаш по завршувањето на турата ве […]

Алтернатива Настани

Изложба на дела од Петар Лубарда во МСУ

  На 1-ви март, со почеток во 20 часот, во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена изложба на дела од црногорскиот уметник Петар Лубарда. Во годината кога се одбележуваат 60 години од скопскиот земјотрес, Музејот на современата уметност – Скопје во соработка со Амбасадата на Црна Гора го претставува сликарскиот опус на […]