Алтернатива Музика и Филм Настани

Признанието „Златен објектив“ за Тонкица Митровска и Љупчо Константинов

  Кинотеката, по повод својот „роденден“ на 29 април, секоја година го доделува признанието „Златен објектив“ на филмски работници, кои преку својот професионален ангажман придонеле за создавањето, развојот, промовирањето и популаризацијата на македонската кинематографија.   Управниот одбор на Кинотеката на Македонија ги прогласи Тонкица Митровска, аниматорка, и Љупчо Константинов, композитор на филмска музика – за […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Коле Ангеловски и Зорка Тодорова-Младеновиќ добитници на наградата „Златен објектив“

    На церемонијата што ќе се одржи денеска во просториите на Кинотека, во 13 часот, на актерот и режисер Коле Ангеловски и на костимографката Зорка Тодорова-Младеновиќ ќе им бидат врачени наградите „Златен објектив“. Директорот на Кинотеката, Владимир Ангелов, ќе им врачи пригодни плакети и значки „Златен објектив“ на годинашните лауреати, а слово за нивното […]