Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Големо количество оружје и муниција пронајдени кај косовски државјанин во Скопје

  Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против 37-годишен државјанин на Косово со престојувалиште во Кондово,…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Претреси на 27 локации, сузбиени криминални групи инволвирани во трговија со дрога и оружје

  Денеска, Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал во координација со Одделот за специјални полициски операции и со…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Замената на дозволите за поседување на оружје трае до 4 јуни 2023 година

  Министерството за внатрешни работи, ги информира граѓаните дека дека согласно одредбите од членот 34 од Законот за изменување и…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Сузбиена криминална група инволвирана во недозволена трговија со оружје и дрога

  Министерството за внатрешни работи денеска сузби организирана криминална група инволвирана во вршење на криминални активности од областа на недозволена…

Read More
Categories: Вести, Македонија

Средба на министерот Спасовски со претставници на Групацијата за оружје при Стопанската комора

  Денеска во Министерството за внатрешни работи се одржа средба помеѓу министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и претседателот на…

Read More