Вести Македонија

Отворен ден со граѓаните на Општина Илинден

  Во Општина Илинден денеска се одржа Отворен ден, каде граѓаните ги презентираа своите идеи и предлози за формирање на Буџетот за 2024 година со цел подобрување на квалитетот на условите за живот и решавање на проблемите.     Градоначалникот Александар Георгиевски заедно со претставници од службите на Општината оствари директна средба со граѓаните на […]

Алтернатива Настани

ЈП Лајка утре организира ОТВОРЕН ДЕН

  Поради големиот интерес и желба на граѓаните да волонтираат и да  се дружат со кучињата коишто се згрижени во прифатилиштето за бездомни кучиња, ЈП Лајка организира ОТВОРЕН ДЕН, утре (сабота 14.05.2022год) од 11:00 до 15:00 часот.    На овој отворен ден пријавените волонтери ќе имаат можност во паркот на милениците да се дружат, односно […]

Алтернатива Настани

Отворен ден за дружење со кучиња и донации во ЛАЈКА

  Сите љубители на кучиња, особено оние кои размислуваат да вдомат куче ЈП Лајка ги поканува оваа сабота на 19.02.2022 година од 10:00 – 13:00 часот на ОТВОРЕН ДЕН. На овој отворен ден ги покануваме и сите граѓани кои сакаат да придонесат преку своја донација во подобрување на условите и благосостојбата на кучињата згрижени во […]

Алтернатива Настани

Отворен ден за љубители на кучиња во ЈП Лајка

  ЈП ЛАЈКА ги повикува сите љубители на кучиња на 6-тиот по ред ОТВОРЕН ДЕН, кој ќе се одржи во сабота, 19.јуни од 10:00-14:00ч.   Како дел од програмата на ОТВОРЕНИОТ ДЕН, волонтерите ќе имаат можност да се запознаат, дружат, забавуваат, играат, да ги чешлаат и бањаат кучињата, а истовремено да уживаат со нив во неколкучасовни едукативни […]

Алтернатива Настани

Отворен ден за љубителите на кучиња во „Лајка“

  Со цел подигнување на свеста за вдомување на бездомни кучиња, на 29. април прифатилиштето на ЈП “Лајка” организира ОТВОРЕН ДЕН за љубителите на кучиња. Сите оние кои сакааат да придонесат волонтерски за подобрување на благосостојбата на бездомните кучиња можат да испратат меил на volontiraj@lajka.com.mk и да бидат дел од отворениот ден, кој се организира еден ден порано […]

Алтернатива Настани

Отворен ден во “ЛАЈКА” за волонтери и љубителите на кучиња

      Волонтирањето како дел од активностите на ЈП Лајка има значаен придонес во унапредување на благосостојбата на кучињата во прифатилиштето.   Прифатилиштето на ЈП Лајка е отворено за волонтери кои може да помагаат повремено со различни активности според потребата и планот за работа.   ЈП Лајка ги поканува сите вистински љубители на кучиња […]