Алтернатива Настани Ударни вести

Обединет Балкан за чист воздух: Без јаглен ќе се отстрани најголемиот извор на загадување

  Согорувањето на јагленот е најголемиот индивидуален извор на загадување на воздухот на западен Балкан, а термоцентралите го предводат согорувањето. Компаниите што управуваат со нив, и државите во регионот, не се придржуваат до законите и прописите за штетни гасови, што доведува до спорови, како што се случаи на прекршоци во рамките на Енергетската заедница, укажуваат […]