Вести Свет Став Ударни вести

Во очекување на волшебното стапче за излез од пандемијата – Ивор Фука

  Во болницата се среќаваме со 53-годишниот пациент Александар. Отворено пред камера кажува дека му откриле големи згрутчувања во белите дробови и дека сега лекарите не му дозволуваат да стане од кревет на респираторниот оддел. Пред ова, вели, немал никакви здравствени проблеми. И покрај сè што поминал и долгото закрепнување што го очекува, со насмевка […]

Вести Колумна Став Текстови

Како владата на Хрватска и даде крилја на „пландемијата“ – Ивор Фука

  Како и да го свртиме ова, јасно е дека уште долго ќе се бориме со лажни вести, дезинформации и теории на заговор. А, споменавме ли веќе дека меѓу најголемите распространувачи на дезинформации се политичарите? Еве, сега споменавме! Токму така, пландемија. Тоа е натписот што патникот намерник ќе го пречека на еден од најфреквентните влезови […]