Алтернатива Вести Македонија Настани

Планинарите “Први на први” го доживејаа магичното изгрејсонце на Пелистер

  Над 60 вљубеници во планината од 10 градови, годинава ја доживејаа магијата на првото изгрејсонце на Пелистер.   По 12 пат, во организација на Олумпус Монс од Битола, се реализираше  турата со симболично име „Први на први“ за ноќно искачување на највисокиот врв на Баба Планина, со цел првото изгрејсонце во Новата година да […]

Вести Македонија Ударни вести

Спасени изгубените планинари од Чешка на Шара

  Регионалниот центар за управување со кризи, РЦУК, Тетово, на повик од чешки планинар на Шар Планина во реонот на месноста Лешница, организираше и кординираше акција за спасување на повреден планинар, а и за пронаоѓање на целата група планинари (7 планинари) од Чешка, којашто се имаше изгубено во природата на планината. Целата комуникација, се до […]