Вести Македонија

Во Скопје ќе се прска против комарци по десетти пат

  Градот Скопје ги известува граѓаните дека на 12.09.2022 година (понеделник), ќе почне терестрична дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, а на 16.09.2022 година (петок) авионска дезинсекција против возрасни форми на комарци. Прскањето ќе се врши според следниот распоред:   1. Терестричната дезинсекција против комарци ќе се одвива од 12.09.2022 […]

Вести Македонија Ударни вести

Прскање против ларви и возрасни комарци по седми пат годинава во Скопје

  Градот Скопје ги информира  граѓаните дека на 05.08.2022 година (петок) ќе започне дезинсекцијата против ларви од комарци, а на 08.08.2022 година (понеделник) дезинсекцијата против возрасни форми на комарци. Прскањето ќе се врши според следниов распоред: 1. Терестричната дезинсекција против ларви од комарци, на подрачјето на градот Скопје ќе се реализираат на 05.08.2022 година (петок), […]

Вести Македонија

Во среда ќе се прска против комарци

  Градот Скопје ги известува граѓаните дека на 6 јули, во среда, ќе се врши терестрична и авионска дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци.    Авионската дезинсекција против ларви од комарци ќе се реализира во раните утрински часови, додека терестричната дезинсекција против ларви од комарци ќе се реализира во текот на […]

Вести Македонија Ударни вести

Утре почнува второто прскање против комарци во Скопје

  Од утре, 17 мај до 20 мај, на подрачјето на градот Скопје ќе се врши терестрична дезинсекција против возрасни форми на комарци, информираат од Град Скопје.   Доколку временските услови се неповолни, терестричната дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни.    Воедно, се повикуваат пчеларите навреме да ги […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје повторно ќе прска против комарци

  Утре на 14.август и во недела, во раните утрински часови, на подрачјето на градот Скопје ќе се врши авионска дезинсекција против комарци, информираат од Град Скопје. Терестричната дезинсекција против комарци, пак, ќе се одвива од 16.08.2021 година (понеделник) до 20.08.2021 година (петок), во периодот од 22 до 03 часот, наредниот ден. Доколку временските услови […]