Вести Македонија

Пуштена во употреба пречистителната станица во Кадино

  Пуштена е во употреба пречистителната станица во населеното место Кадино припадна површина 3 која е со капацитет за 1250 еквивалент жители и ќе ги зафати отпадните води од фекалната канализација која е во должина од 3700 метри. Со изградбата на пречистителната станица ќе се овозможи да се зафатат отпадните води од над 300 домаќинства […]

Алтернатива Настани

Општина Илинден ја одбележува 23-та литературна манифестација „Илинден 2022“

  Општина Илинден на 11 и 12 мај 2022 година, ќе ги реализира традиционалните Денови на културата, во чии рамки во Домот на култура „Илинден“ ќе се одржи 23-та Литературна манифестација „Илинден 2022“. Централен настан на манифестацијата што се реализира во соработка со Друштвото на писателите на Македонија е поетскиот митинг што ќе се одржи […]

Вести Македонија

Активности на кандидатот за градоначалник на Општина Илинден, Александар Георгиевски

  Изминативе 17 дена од изборната кампања, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „Обнова за Македонија“ во Општина Илинден ги помина во голем број на активности за презентација на кандидатот за градоначалник, Александар Георгиевски и изборната програма на граѓаните.     Истото се одвиваше во позитивна атмосфера, во насока на средби со граѓаните и презентација на нашата програма […]