Categories: Алтернатива, Музика и Филм, Настани

52.Мајски оперски вечери „ТРУБАДУР“ – Џузепе Верди

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА 52 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ, со премиерата Џузепе Верди„ТРУБАДУР“, на 9.5.2024, 20:00 часот, Национална опера и балет Диригент: …

Read More
Categories: Алтернатива, Настани

Oперата „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи во НОБ

  На сцената на Националната опера и балет вечер ќе биде изведена операта „Кавалерија рустикана“ од италијанскиот композитор Пјетро Маскањи.…

Read More
Categories: Алтернатива, Музика и Филм, Настани

Вечерва националниот џез-оркестар ќе го одржи првиот концерт

  Националниот џез-оркестар вечер во 20 часот ќе го одржи својот прв концерт во просториите на Националната опера и балет.…

Read More