Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Ковачевски: Со замрзнување на цените на храната ја преполовивме инфлацијата

  „Со замрзнувањето на цените, со мерките кои беа преземени овозможивме да ја преполовиме инфлацијата носиме мерки во интерес на…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Пендаровски: Неопходен е модел за амортизирање на пазарните шокови

  Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на 9. Меѓународна истражувачка конференција на тема „Повторното актуелизирање на инфлацијата и новите…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Мицкоски: Викенд без ДДВ за да се ублажи инфлацијата

  Прeтседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во своето гостување во „Отворено студио на МРТ“ зборуваше за состојбите во економијата, во…

Повеќе