Алтернатива Настани

Промоција на „Цариградски емигрант“ и „Граница“ од Луан Старова во Софија

  На 7 септември, ден пред Денот на независноста – 8 Септември, во Културно-информативниот центар на Северна Македонија во Софија ќе се одржи промоција на книгите „Цариградски емигрант“ и „Граница“ од Луан Старова. На промоцијата ќе се обратат: издавачот Пламен Тотев, преведувачот Маријан Петров, директорот на КИЦ на РСМ во Софија Сашко Насев, како и […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Академик Луан Старова: Опструкциите од страна на Бугарија ќе бидат штетни и обесхрабрувачки за многу генерации овде, но грешката ќе биде видлива и во Бугарија

  (Мега интервју за бугарската телевизија ТВ Европа) “Бугарија не би требало да и прави опструкции на Северна Македонија, која има свои аргументи и се развива врз свои императиви. Географски тоа е нашата најблиска земја и ако не попречува кон ЕУ, тоа ќе биде штетен и обесхрабрувачки чин за многу генерации во Македонија, но и […]