Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Резидентен паркинг до 40 возила добиваат станарите во Буњаковец

  Граѓаните кои живеат во Буњаковец близу автобуската постојка КИМ добиваат нов и уреден резидентен паркинг со капацитет до 40 возила. За формирање на паркингот се постави нова постелка од бекатон плочки со нови ивичници со што се регулира паркирањето во овој дел од населбата. Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски смета дека паркингот има […]

Вести Македонија

Се асфалтира паркингот зад Народна Банка

  Општина Центар минатата недела го прошири дивиот паркинг зад Народна банка, а денеска и го асфалтира. Станува збор за паркинг кој имаше оштетен асфалт и на кој без никаков ред се паркираа коли кој каде ќе стигне често и блокирајќи се меѓу себе. Овие денови Општина Центар го изгреба стариот и испукан асфалт, го […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Инвеститорите да обезбедат паркинг место за секое домаќинство

  Општина Центар работи на подобрување на капацитетите за паркирање. Во гостување во Слободна Тв градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски рече дека секоја улица која се реконструира потоа станува резидентна со цел да станарите на истата да имаат каде да паркираат. Герасимовски посочи дека инвеститорите треба да планираат паркинг место за секое домаќинство во […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Воведување задолжителни паркинг места и простор за велосипеди

  Во насока на стимулирање на зголемена употреба на еколошки превозни средства, намален метеж во сообраќајот и намалено загадување на воздухот од употребата на моторни возила, Град Скопје достави до скопските општини препорака за носење одлука, со цел воведување задолжителни паркинг места и простор за велосипеди, во рамки на градежните парцели при издавање на одобренија […]

Вести Македонија

Герасимовски: 260 нови паркинг места во Капиштец и резидентни паркинзи за центарци

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски на трибината „Заедно можеме“ од ООУ „Киро Глигоров“ зборуваше за проектот продолжување и изградба на катна гаража на улицата „Народен Фронт“ со капацитет од 260 возила.     „Во процедура е нов паркинг во Капиштец. Со самите истражувања ги детектиравме проблемите по населбите и најкритични се Дебар Маало, […]

Вести Македонија Ударни вести

Од први март се намалува цената на паркирање во Скопје

  Управниот одбор на јавното претпријатие „Градски Паркинг“ – Скопје донесе одлука за намалување на цената за паркирање во Скопје од први март.   Со оваа одлука се предвидува намалување на цените на услугите на ЈП „Градски паркинг“, со што цената за паркирање се намалува во зонското паркирање, во зона А0 од 100 се намалува […]

Вести Македонија Ударни вести

Бесплатен паркинг кај „Дом на печат“ за време на викенд и државен празник

  Поради повторното ставање во употреба на жичницата од Средно Водно до Милениумскиот крст и можноста бесплатно да се возат во автобусите на ЈСП на линиите со број 25 (Транспортен центар – Средно Водно), број 25А (Автомакедонија – Средно Водно) и број 25Б („Дом на печат“ – Средно Водно) за време на викендите (сабота и […]

Вести Македонија Ударни вести

Пуштен во употреба мега проектот Паркинг над Бит пазар со 220 паркинг места

  Градоначалникот на Чаир и кандидатот на ДУИ за следните 4 години, Висар Ганиу, денеска го пушти во употреба мега проектот – Паркинг над Бит пазар со капацитет од 220 паркинг места.     Во присуство на трговците и многу граѓани, Ганиу рече дека овој голем проект ги демантира сите оние кои велат дека Чаир […]

Вести Македонија Ударни вести

Охрид: Летната паркинг тарифа во строгиот центар на градот е 100 денари за час

  Согласно одлуката на Советот на Општина Охрид за утврдување на цени за користење на паркинг-просторот во летниот период, ЈП „Билјанини ивори” започна со наплата на паркирањето според сезонска тарифа на јавните паркиралишта во градот. Сезонската тарифа предвидува поскапо паркирање, а цената за паркирање на јавните паркиралишта во зона А ќе изнесува 40, во зона […]

Вести Македонија Ударни вести

Паркингот на Водно изминатиов викенд го искористиле 205 возила

  Како дел од континуираните заложби да се овозможи безбедно рекреирање на пешаците и на велосипедистите во деновите кога е најпосетено Водно, Градот Скопје и ЈП „Градски паркинг“ воведоа зонско паркирање на паркиралиштата на Средно Водно. Паркирањето се наплаќа за време на државните празници и за викендите од 9 до 16 часот. Цената за првиот […]