Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Бектеши ја презентираше целокупната документација за Иловица

  Министерот за економија Крешник Бектеши денеска пред медиумите информираше за сите управни и судски постапки (одлуки, заклучоци и информации) поврзани со експлоатација на минерална суровина-руди на бакар и злато на локалитет с. Иловица, општина Босилово, почнувајќи од првата одлука до денеска. Како што информираше министерот Бектеши, на Друштвото за производство, промет и услуги ЕУРОМАКС […]

Вести Македонија Став Топ теми Ударни вести

ДС: Спојувањето на концесиите за рудниците во Иловица е криминал

  Демократскиот сојуз смета дека спојувањето на концесиите за рудниците во Иловица е тежок криминал и за тоа мора да се понесе одговорност. Владата на предлог на министерот за економија донела едногласна одлука за спојување на концесиите на рудниците во Иловица, наводно по барање на инвеститорите од 2016 година. Дилемата е дали министрите од СДСМ биле […]

Вести Македонија Став Ударни вести

ДОМ: Рудник во Иловица нема да има!

      Зелената партија ДОМ бара да не се разводнува случајот на концесијата за Иловица-Штука и да се донесе одлука со која ќе се одбие спојување на концесиите и ќе се потврди одлуката на Владата и Второстепената конисија за одземање на дозволата за експлоатација на концесионерот. Жалбената постапка што концесионерот ја започна пред Управниот […]