Интервју Текстови Топ теми Ударни вести

ИНТЕРВЈУ со Јасмина Котевска: Длабока е потребата човекот повремено да ја напушти стварноста

  Јасмина Котевска, авторка на книгата „Уметноста и дрогата – стимулирана имагинација“     Во разговорот со Јасмина, не знаеш што е поинтересно: дали градивото во книгата „Уметноста и дрогата – стимулирана имагинација“, или нејзиното секојдневие, бидејќи во огледалото на историчарката на уметност, челник на НВО „Небо“ и почитуван интелектуалец, се одразува и ситната но […]