Categories: Алтернатива, Настани

АВСТРАЛИЈА, АВСТРАЛИЈА на Столе Попов во Кинотека

Документарниот филм АВСТРАЛИЈА, АВСТРАЛИЈА на Столе Попов е еден од најпрепознаените документарци во југословенската и македонска кинематографија. Филмот го одразува…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Со „Жена убиец/Фониса“, во Кинотеката завршува Фестивалот на грчки филм

Со проекција на анимираниот краткометражен филм „Поглед од балконот“ на Арис Капланидис и на филмот  „Жена убиец/Фониса“ на Ева Натена,…

Повеќе