Алтернатива Настани

Започна Културното лето во Пештани

  Вчера во селото Пештани со пригодна свеченост започна културното лето и ќе трае шест дена. Во име на Општина Охрид присутните ги поздрави заменик градоначалникот Перчо Божиноски и воедно ја прими благодарницата што организаторите ја врачија заградоначалникот Кирил Пецаков, за континуираната поддршка. Љубителите на уметноста ќе можат да уживаат во миксот од серенадите, сериозната […]

Алтернатива Настани

Стенд-ап настапи од Продукција “Златен Заб” на пробиштипско културно лето

  Во последната година и пол, целиот свет беше во вонредна состојба, Во таква ситуација соочени со постојани загрижувачки и несреќни вести, многумина се определија да кажуваат и прават шеги, пишуваат афоризми, објавуваат хумористично-сатирични колумни, креираат комични стенд-ап шоуа. Можеби искуството од минатото може да ни помогне, што покажува дека и покрај најголемите трагедии што […]