Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Крводарителска акција во Уставниот суд „Биди хуман-спаси живот”

Уставниот суд денеска организира крводарителска акција под мотото „Биди хуман- спаси живот” која ќе се одржи во периодот од 9 до…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Крводарителска акција во Уставниот суд по повод 60 години од своето постоење

  Под мотото „Биди хуман- спаси живот” Уставниот суд организира крводарителска акција на 30 април во периодот од 9 до…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Традиционална крводарителска акција на припадниците на САЕ “Тигар”

  По повод 13 март – Денот на Специјалната антитерористичка единица “ТИГАР”, припадниците на оваа единица денеска (11.03.2024), во соработка…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Традиционална 21. крводарителска акција за Голема Богородица

  Црвениот крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Центар и Институтот за трансфузиона медицина на РСМ, на 28.08.2023…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

ССНМ со крводарителска акција по повод Светскиот ден на слободата на медиумите

  По повод одбележување на Светскиот ден на слободата на медиумите, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници организира доброволно…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Крводарителска акција на САЕ Тигар во чест на 13 март – Денот на единицата

  По повод Денот на Специјалната антитерористичка единица ТИГАР – 13 март, припадниците на оваа единица денеска (14.03.2023), во соработка…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

“За Тоше со љубов” – Традиционална крводарителска акција

  По деветнаесети пат Црвен крст на град Скопје и Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Центар,…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Хумана традиција на скопјани: По 20-ти пат ќе се дарува крв за Голема Богородица

  Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Центар и Институтот за трансфузиона медицина на РСМ, на 28…

Повеќе