Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Без Закон за конфискација на имот во граѓанска постапка не може да имаме борба против корупцијата и криминалот

  Министерот за правда Кренар Лога присуствуваше на последниот состанок на работната група која го подготвува  новиот Закон за конфискација…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Лога во КПУ Идризово: Мизерни и супстандардни услови, потребна е итна амнестија

  Министерот за правда Кренар Лога заедно со претседателот на Анкетната комисија за заштита на човековите слободи и права, Халил…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Став, Ударни вести

Лога до Апасиев: По Тито и Хоџа, следна дестинација за поклонување ти е гробот на Мусолини

  Откако се поклони на гробовите на Јосип Брзо Тито и Енвер Хоџа, следната дестинација за поклонување на Димитар Апасиев…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Од можните решенија е со законски преодни одредби да имаме престанок на мандатот на составот на Судскиот совет

  Министерот за правда, Кренар Лога денеска изјави дека најавените законски измени ќе треба да се донесат со консензус меѓу…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Лога: Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права како мажите

  Министерот за правда Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишана Хашката конвенција за извршување на странски пресуди во граѓанските предмети од 2019

  Министерот за правда Кренар Лога во рамките на дводневната работна посета на Хаг  ја потпиша Хашката конвенција за признавање…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Министерот Лога во Хаг се обрати на Конференцијата на проектот на ЕВРОПРАВДА

  Министерот за правда Кренар Лога се обрати во Хаг на Конференцијата за започнување на проектот на ЕВРОПРАВДА „Подобрување на…

Read More