Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Ковачевски: Вчерашните инциденти се дело на хулигани

  Премиерот Димитар Ковачевски денеска во одговор на новинарско прашање дали е примена дипломатска нота од Бугарија по вчерашните случувања…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Македонските математички олимпијци освоија 4 медали во Осло

  На 63. Интернационална математичка олимпијада (ИМО 2022) во Осло, македонската репрезентација постигна одличен резултат. На овој најпрестижен математички натпревар…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Успех за средношколците на националниот натпревар за Microsoft Office Specialist и Adobe Certified Professional

  Ученици од средните училишта на Град Скопје постигнаа голем успех во финалето на шестиот по ред национален натпревар за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Средношколци од Скопје работат на минијатурен болид со погон на компримиран воздух за натпревар во Лондон

  Група ученици од СУГС „Орце Николов“ од Скопје креираат минијатурен болид по примерот на моделите во Формула 1 кој…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Еко Логик: Натпревар за енергетска ефикаснот и обновливи извори на енергија

  Со искористување на обновливите извори на енергија (сончева енергија, хидроенергија, ветерна енергија и биомаса) за производство на електрична енергија…

Повеќе