Вести Македонија Ударни вести

Детектирај, спречи, пријави: Кампања на ЕФСА за Африканската чума кај свињите

  ЕФСА продолжува со напорите да го запре ширењето на Африканската чума кај свињите во Европа со продолжување на кампањата трета година по ред и започнување на нови пилот активности во четири земји.     Голема кампања на Европската агенција за безбедност на храна е подготвена да се реализира веќе трета година по ред, со […]

Вести Македонија Ударни вести

Кампања “Подај рака и промени живот – стани згрижувач!”

  Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска присуствуваше на промоцијата на згрижувачки семејства во Кавадарци која што е дел од кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“ организирана од страна на СОС Детско село во соработка со Министерството за труд и социјална политика, Заводот за социјални дејности, Центрите за поддршка на […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Започна кампањата “Биди ИН. Биди ИНклузивен. Биди ИНклудиран”

  Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ од 5 до 15 мај ќе ја реализира втората кампања за кревање на јавната свест, за важноста на инклузивното образование и вклученоста на децата со попреченост во редовните основни училишта. Како дел од кампањата изработени се три видеа со ученици, наставници и родители кои ги претставуваат клучните […]

Алтернатива Настани

Кампањата “Следно поглавје” на АУЕ-ФОН е вистински избор за секој иден студент

  Американскиот универзитет на Европа–ФОН применува најсовремени образовни програми кои нудат флексибилни и просперитетни студии, ставајќи го студентот секогаш во фокус на интересот. Со новата кампања „Студирај на АУЕ-ФОН, плати како на државен“, кампања креирана согласно интересот и потребите на младите луѓе,  АУЕ – ФОН продолжува со примена на холистичкиот систем за рано пријавување на […]

Вести Македонија Ударни вести

Кампања на Град Скопје “МОЈОТ ДАНОК, ЗА МОЈАТА ОПШТИНА!”

  Градот Скопје се приклучува во кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“ – До подобри општини, со навремено подмирување на данокот на имот, кој се реализира во соработка со Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД).   Проектот има за цел да ја подигне јавната свеста за потребата и придобивките од навременото подмирување на данокот […]

Вести Македонија Ударни вести

Кампања „И јас и ти – сите сме пешаци! Безбедноста на прво место!“

  Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, во соработка со Министерството за внатрешни работи и Факултетот за безбедност од Скопје, започна со спроведување на кампања за подобрување на безбедноста на најмасовната и најранливата категорија учесници во сообраќајот – пешаците, под мотото „И јас и ти – сите сме пешаци! Безбедноста на прво место!“ […]

Алтернатива Настани

ЈП Лајка и ЗОО Скопје со кампања „Нашите миленици се наше семејство, не ги напуштајте!”

  ЈП Лајка и ЗОО Скопје со поддршка од Градот Скопје од денес започнуваат заедничка кампања со цел подигање на свеста против напуштање на милениците и одговорно сопствеништво. Од денот кога ќе земете миленик, тој станува дел од семејството, бара секојдневна грижа, внимание и љубов кои ќе траат со години. Многупати сме биле сведоци на […]

Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

ПроКредит Банка со голема акција за пошумување на голини во Свети Николе

    ПроКредит Банка како општествено одговорна компанија продолжува со организација и реализација на зелени активности, како дел од иницијативата #СеГрижамДелувамМенувам.     На 11ти ноември организиравме трета голема акција за пошумување во соработка со ЈП Национални Шуми. Пошумување се изврши во регионот на Свети Николе, кој важи за предел со слаби врнежи и недоволна […]

Вести Македонија

#SellSafe – кампања за подигнување на свеста за купување преку интернет

  Министерството за внатрешни работи преку Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика, во соработка со Европол и Стопанска банка АД Скопје се вклучија во годинешната кампања за подигнување на свеста за безбедно купување преку интернет, во која учествуваат органите за спроведување на законот од 16 земји кои се здружија со Европскиот центар за компјутерски […]

Вести Македонија Ударни вести

ДИК со едукативна кампања “Ти си на ред! Излези, гласај!”

  Државната изборна комисија ја започна кампањата „Ти си на ред! Излези, гласај!“, во рамките на претстојните Локални избори 2021. Главните пораки на овогодинешната кампања се насочени кон едукација на гласачите за нивните гласачки права. Овогодинешната кампања на Државната изборна комисија ќе вклучи и едукативен караван, кој ќе ги посети голем дел од градовите низ […]