Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Џафери ја доби интерпелацијата поднесена од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата

  Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска ја доби интерпелацијата поднесена од Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата, по која тој ќе постапи согласно роковите и процедурите предвидени со Деловникот на Собранието. Според Деловникот на Собранието на Република Северна Македонија (член 45 став 3), интерпелацијата се поднесува до претседателот на Собранието, кој веднаш ја доставува […]

Вести Македонија Став Топ теми Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ поднесе интерпелација за спикерот Џафери

  Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Обнова за Македонија“, денес, официјално ја поднесе Интерпелацијата за работата на Претседателот на Собранието, Талат Џафери. “Оваа интерпелација е резултат на хаосот кој то се случува во Собранието, а е под директива на Џафери и како резултат на се почестото кршење на Деловникот, како и самоволието кое што […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Спасовски: Оваа интерпелација претставува реален приказ на изместениот систем на вредности на опозицијата

  Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, на почетокот на своето обраќање пред пратениците на седницата за негова интерпелација, која беше предложена од неколку пратеници од опозицијата, истакна: „Почитувани, сепак морам да констатирам дека  денеска имаме една, благо кажано, чудна интерпелација? Зошто чудна, ќе се запрашате? Затоа штое поднесена заради успех во една акција, а […]

Вести Македонија Ударни вести

Предлогот за интерпелација на вицепремиерот Димитров пред пратениците

  Собранието денеска треба да ја започне 30-та седница на чиј дневен ред се педесетина предлог-закони за изменување и дополнување на постојни закони, како и интерпелацијата за работата на заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров, поднесена од опозицијата. Оваа седница првично беше закажана за 18 јануари, но тогаш не беше утврден […]