Алтернатива Настани Ударни вести

Одбележување на словенечкиот културен празник – Прешернов ден

Словенечкиот центар – Скопје и Амбасадата на Словенија, вечерва во Кинотека на Македонија организираат одбележување на словенечкиот културен празник – Прешернов ден. Одбележувањто ќе биде реализирано во соработка и со студентите по словенечки јазик и книжевност при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Филолошкиот факултет „Блаже Конески” – Скопје, Женскиот младински хор при МКЦ, СЕПУГС „Васил […]