Вести Изјави Македонија

Премиерот Заев: Немаме алтернатива за и до надминување на прашањето со Бугарија, продолжуваме со европеизацијата дома

  „Немаме алтернатива за членството во Европската Унија. Како и претседателот Пендаровски така и јас јавно размислувам, јавно зборувам за ставовите на нашата Влада, не ни требаат бајпас решенија, не ни требаат алтернативни решенија за нашето членство во ЕУ“, истакна претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев на прес-конференцијата на која беше промовиран […]