Вести Македонија Ударни вести

Во тек е исплатата на септемвриските пензии

  Министерството за труд и социјална политика известува дека на ден 29.09.2022 година (четврток) започнува етапната исплата на пензиите за м.септември, кои продолжуваат да се исплатуваат предвремено.     Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината на пензијата:   […]

Вести Македонија Ударни вести

Со септемвриската пензија пензионерите добиваат повисоки пензии за 6.8%

  Со септемвриската пензија околу 330 илјади пензионери во државата ќе добијат повисоки пензии за 6.8%, согласно новата методологија воведена со последните измени во Законот за пензиското и инвалидското осигурување, кои стапија на сила во март 2022 година. Новата Методологија предвидува усогласување на пензиите  со комбиниран модел од 50% пораст на просечната плата на сите […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Утре започнува исплатата на мартовски пензии со 1.000 денари финансиска поддршка

  Министерството за труд и социјална политика известува дека од утре 29 март, започнува етапната исплата на мартовските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од  КОВИД-19. Пензија повисока за 1.000 денари ќе добијат повеќе од 330 илјади пензионери со исплатата […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Од 29 март исплата на мартовските пензии зголемени за 1.000 денари

  За повеќе од 330 илјади пензионери мартовската пензија ќе биде повисока за 1.000 денари со што се реализира договорената директна интервентна финансиска помош која со истата сума ќе биде вклучена и во април и мај, соопштуваат од Владата. Тоа се дополнителни 3.000 денари само за овие три месеци кои се надоврзуваат на најголемите зголемувања […]

Вести Македонија Ударни вести

Утре започнува исплатата на јануарските пензии зголемени за 2,9 %

  Од утре 26 јануари, започнува етапната исплата на јануарските пензии, информираат од Министерството за труд и социјална политика. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19.   Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е етапната исплата на декемвриските пензии

  Од денес започнува етапната исплата на декемвриските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е етапната исплата на октомвриските пензии

  Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска 26.10.2021 год. (вторник) започна етапната исплата на октомвриските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е етапната исплата на септември пензии

  Денеска, 28.септември, започна етапната исплата на септемвриските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е етапната исплата на јулските пензии

  Денеска започна етапната исплата на јулските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината на […]

Вести Македонија Ударни вести

Од утре започнува етапната исплата на јунските пензии

  Од утре, 29. јуни започнува етапната исплата на јунските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19.     Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во […]