Вести Македонија Ударни вести

Францускиот амбасадор во официјална работна посета на „Алкалоид“

  Делегација од Амбасадата на Франција, предводена од Н. Е. Амбасадорот Сирил Бомгартнер, оствари работна посета на „Алкалоид“ АД Скопје. Целта на посетата на високиот дипломатски претставник, чиј домаќин беше Генералниот директор и Претседател на УО, г. Живко Мукаетов, е запознавање со резултатите од работењето на компанијата, производственото портфолио и со компаниските пласмани и активности. […]

Вести Македонија Ударни вести

Претставници на Американскиот совет на млади политички лидери во посета на “Алкалоид”

  Делегација на Американскиот совет на млади политички лидери (American Council of Young Political Leaders – ACYPL), во придружба на претставници од Амбасадата на САД во Скопје, оствари работна посета на „Алкалоид“.     Целта на посетата беше претставниците на Советот, преку својата Програма за размена на делегации меѓу земјите, да се запознаат одблизу со […]

Вести Македонија Ударни вести

Здравјето и безбедноста на вработените – еден од врвните приоритети во „АЛКАЛОИД“

  Човечките ресурси се еден од главните приоритети на „Алкалоид“ АД Скопје, а компанијата континуирано инвестира и им посветува големо внимание на безбедноста и здравјето при работа за секој еден од над 2.600-те свои вработени. Преку доследно почитување и преку строго придржување до применетиот систем за безбедност и здравје при работа (БЗР), ИСО 45001, компанијата […]

Вести Македонија Ударни вести

Ерик Мејер, Заменик шефoт на мисија во Амбасадата на САД во работна посета на „Алкалоид“

  Делегација од Амбасадата на Соединетите Американски Држави, предводена од г. Ерик Мејер, заменик-шеф на мисија во Амбасадата на САД во Скопје, оствари работна посета на „Алкалоид“ АД Скопје.       За време на посетата високиот дипломатски претставник беше запознаен со резултатите од работењето на компанијата, со нејзините пласмани и со производствените операции. Беа […]

Вести Македонија Ударни вести

„Алкалоид“ успешно се претстави на саемот на фармацевтската индустрија, CPhI Worldwide 2021 Милано

  И покрај големиот број предизвици што ги наметна пандемијата во светот на бизнисот, „Алкалоид“ посветено работи на одржување на релациите со своите партнери и на започнување нови соработки со гопем број компании од фармацевтската индустрија во светот.         Во таа насока, со високо ниво на професионалност, тимот на „Алкалоид“ АД Скопје […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

“Алкалоид” со 121 нови вработувања, инвестиции од над 524 милиони денари

  „Алкалоид“ со 121 нови вработувања во земјата, со инвестиции во износ од над 524 милиони денари и со консолидирани продажби во износ од 6,27 милијарди денари во периодот јануари – јуни 2021 година.     Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-јуни 2021 година, продажбите достигнуваат 4.788.760.106 денари, што е […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

“Алкалоид” со 210 нови вработувања, со инвестиции во износ од над 1,5 милијарди денари

  „Алкалоид“ со 210 нови вработувања, со инвестиции во износ од над 1,5 милијарди денари и со раст на консолидираните продажби од 9% во периодот јануари-декември 2020 година.     Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-декември 2020 година, продажбите достигнуваат 9.188.259.186 денари, што е за 9% повеќе во споредба со истиот период од […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

„АЛКАЛОИД“ исплати новогодишен надомест од 25.000 денари за вработените и донираше 1,2 милиони евра за заедницата во 2020

  Производите на „Алкалоид“ се дел од секојдневието на милиони луѓе во земјите каде што компанијата има воспоставено свои деловни операции. Секој производ што го носи логото на „Алкалоид“ е синоним за квалитет, традиција и за вложен труд на илјадници вработени и генерации на „алкалоидовци“, кои ги граделе компаниските вредности. Позитивниот имиџ на компанијата во […]