Вести Изјави Македонија Ударни вести

Солза Грчева: ВМРО ДПМНЕ се зрели да се самоексплодираат

По одлуката на ВМРО-ДПМНЕ да не го поддржи отворено протестот кој ќе се одржи денеска во одбрана на името и на идентитетот, поранешната пратеничка Солза Грчева им порача дека се зрели да се самоексплодираат. ,,После изјавата на ВМРО дека само го поддржувале демократското право на протести (како да некој има право да забрани протести гарантирани со […]